Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Βράβευση των κορυφαίων από την ΕΟΦΠ

Το παρών έδωσαν μέλη της διοίκησης, αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι σωματείων, αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και απλοί φίλαθλοι της πάλης.

Προλογίζοντας την γιορτή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Κώστας Θάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην θεσμοθέτηση της βράβευσης από την ομοσπονδία ανθρώπων που τίμησαν το άθλημα, λέγοντας: "Ξεκινώντας από φέτος θα βραβεύουμε σε κάθε ανάλογη εκδήλωση τους κορυφαίους αθλητές και προπονητές της χρονιάς. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαι σίγουρος ότι η πάλη θα βρει το βηματισμό της με τη βοήθεια όλων μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή για την αγαστή συνεργασία που έχουμε και για τη σημαντική βοήθειά του στο να επιλυθούν αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημά μας".

Στη γιορτή της πάλης παρευρέθηκε και ο ΓΓΑ, κος Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος, μεταξύ άλλων είπε: "Όπως όλη η Ελλάδα έτσι κι ο αθλητισμός μας περνάει δύσκολες στιγμές. Στοίχημα για μας αποτελεί να σταθεί όρθιος ο αθλητισμός κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική πάλη, που μας έχει προσφέρει τόσες συγκινήσεις στο παρελθόν, θα μας χαρίσει μεγάλες διακρίσεις και στο μέλλον".
Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος. Το παρών, μεταξύ άλλων, στην γιορτή της ΕΟΦΠ έδωσαν ο βουλευτής της Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΕΦΙΠ, Γιώργος Λενός, η Ελένη Αυλωνίτου, που εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, κ. Δημήτριος Γρηγοριάδης που εκπροσώπησε την "Δημοκρατική Αναγέννηση".

Βραβεύτηκαν:
  • Ο αθλητής Αρζουμανίδης Ιωαννης του Π.Σ. "Αριστοτέλης Καλαμαριάς", για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών 2010.
  • Ο προπονητής Τριανταφυλλίδης Πέτρος του Π.Σ. "Αριστοτέλης Καλαμαριάς", για την συμβολή του στην επιτυχία του αθλητή Αρζουμανίδη Ιωάννη και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο προπονητή της εθνικής ομάδας ελευθέρας πάλης, Σωτηριάδης Κωνσταντίνος για την συμβολή του στην επιτυχία του αθλητή Αρζουμανίδη Ιωάννη και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο αθλητής Σαμανίδης Αλέξανδρος του ΓΑΣ Κιλκίς για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων 2010.
  • Ο προπονητής Χαλκίδης Ιωάννης του ΓΑΣ Κιλκίς για την συμβολή του στην επιτυχία του αθλητή Σαμανίδη Αλέξανδρου και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο αθλητής Καουσλίδης Αλέξιος του Πολυνείκη Μοσχάτου για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων 2010.
  • Ο αθλητής Ξενίδης Τιμόθεος του Πολυνείκη Μοσχάτου για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων 2010.
  • Ο προπονητής Ξενίδης Χριστόφορος του Πολυνείκη Μοσχάτου για την συμβολή του στην επιτυχία των αθλητών Καουσλίδη Αλέξιου και Ξενίδη Τιμόθεου και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο προπονητής Χαφουσίδης Χαράλαμπος του Πολυνείκη Μοσχάτου για την συμβολή του στην επιτυχία των αθλητών Καουσλίδη Αλέξιου και Ξενίδη Τιμόθεου και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο αθλητής Νταλαράς Γεώργιος του Π.Σ. Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων 2010.
  • Ο αθλητής Τριανταφυλλίδης Ιωάννης του Π.Σ. Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης για την κατάκτηση της 7ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων 2010.
  • Ο προπονητής Ηλιάδης Θεόδωρος του Π.Σ. Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης για την συμβολή του στην επιτυχία των αθλητών Νταλαρά Γεώργιου και Τριανταφυλλίδη Ιωάννη και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο αθλητής Μπουτακίδης Αλέξανδρος του Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων 2010.
  • Ο προπονητής Ναζίρης Αθανάσιος του Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την συμβολή του στην επιτυχία του αθλητή Μπουτακίδη Αλέξανδρου και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο αθλητής Κεσσίδης Αλέξανδρος του Ήφαιστου Βαθύλακου για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωταθλημα παίδων 2010.
  • Ο προπονητής Χατζηνικολάου Άγγελος του Ήφαιστου Βαθύλακου για την συμβολή του στην επιτυχία του αθλητή Κεσσίδη Αλέξανδρου και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο αθλητής Κριαρίδης Γρηγόριος του Αγίου Γεωργίου Σερρών για την κατάκτηση της 8ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων 2010.
  • Ο προπονητής Μπζάλαβα Αφταντίλ του Αγίου Γεωργίου Σερρών για την συμβολή του στην επιτυχία του αθλητή Κριαρίδη Γρηγόριου και την προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών.
  • Ο επίτιμος διεθνής διαιτητής Γεωργόπουλος Δημήτριος για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών (Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών. Βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FILA) με τη χρυσή σφυρίχτρα που είναι η ανώτατη διάκριση για διαιτητή. Σαν διαιτητής εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα σε τρεις Ολυμπιάδες: Ατλάντα - Βαρκελώνη - Σεούλ).
  • Ο επίτιμος διεθνής διαιτητής Μητροβασίλης Παναγιώτης για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών (Ο Παναγιώτης Μητροβασίλης διατέλεσε αθλητής υψηλού επιπέδου. Βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FILA) με τη χρυσή σφυρίχτρα που είναι η ανώτατη διάκριση για διαιτητή. Σαν διαιτητής εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα σε δυο Ολυμπιάδες: Σύδνεϋ - Αθήνα).
  • Ο Χαϊμαλάς Κωνσταντίνος για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών. (Ο Κωνσταντίνος Χαϊμαλάς διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΟΦΠ στη χρυσή δεκαετία του αθλήματος. Έζησε σαν διοίκηση την κορυφαία στιγμή που ήταν η κατάκτηση του πρώτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου για την Ελλάδα από τον Στέλλιο Μηγιάκη. Υπήρξε δάσκαλος για τους συνεργάτες, πατέρας για τους αθλητές. Δίδαξε ήθος ευγένεια και αξιοπρέπεια).
  • Ο Δημήτριος Σάββας για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών. (Ο Δημήτριος Σάββας υπήρξε επί σειρά ετών πρωταθλητής και στα δύο στυλ πάλης, με 16 τίτλους στα πρωταθλήματα ανδρών. Διετέλεσε προπονητής του Παναθηναϊκού και προπονητής της εθνικής ομάδας τη χρυσή εποχή της πάλης, 1972-1984. Συμμετείχε στην αποστολή της ολυμπιακής ομάδος το 1976 και το 1984 σαν προπονητής. Μεγάλη η συμβολή του στην κατάκτηση των ολυμπιακών μεταλλίων. Αξιόλογη και η κοινωνική προσφορά του σαν υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος).
  • Ο Παναγιώτης Κόκκινος για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών (Ο Παναγιώτης Κόκκινος υπήρξε επί σειρά ετών Πρωταθλητής Ελλάδος και στα δυο στυλ. Διετέλεσε προπονητής του Άτλα Καλλιθέας και της Εθνικής ομάδος. Μεγάλη η συμβολή του στα Ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του Π.Σ.Φ. Άτλας Καλλιθέας και της Εθνικής Ομάδος).
  • Ο δημοσιογράφος Λάζαρος Πατσουράκος για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών (Ο Λάζαρος Πατσουράκος αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας στην προβολή του αθλήματος των ολυμπιονικών).
  • Ο δημοσιογράφος Νίκος Κωνσταντόπουλος για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα των Ολυμπιονικών (Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι πάντα κοντά στην πάλη, πάντα με αγωνία για την πορεία του αθλήματος, πάντα αντικειμενικός).

Πηγή: Palema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου